Kurumsal

Hakkımızda

Uzm.Klinik Psikolog Şeyma Altınel

Balıkesir’de 1990 yılında doğmuş olan Şeyma Altınel, Balıkesir Lisesi’nden mezun olduktan sonra 2009 yılında T.C. Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü kazanmış ve 2014’te lisans eğitimini yüksek onur öğrencisi olarak tamamlamıştır. Lisans eğitimi sırasında çeşitli proje, staj deneyimi ve gönüllü çalışmalarda yer almıştır. 2013 yılında Mustafa Kemal Toplum Merkezi’nde sosyo-ekonomik düzeyi düşük ailelere ve çocuklarına bireysel görüşmeler ile psikolojik destek sağlamıştır. Aynı yıl içerisinde Özel Aysu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde engelli çocukların aileleri ile terapötik ilişki temelli bireysel görüşmeler yapmış ve otizm, mental retardasyon, down sendromu tanılı çocukların özel eğitimine ilişki temelli destek sağlamıştır. 2012 yılında Özel Sevgi Bahçesi Anaokulu’nda çocuklarla oyun aracılığı ile ilişki kurarak ilişki kurma tarzları, iletişim ve baş etme becerilerini gözlemlemiştir. SOYAÇ- Maltepe Üniversitesi Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar için Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde 10-18 yaş grubu travmatik geçmişi olan gençler ile akran temelli müdahale yaklaşımıyla çalışmıştır. Çeşitli atölye çalışmalarında aktif olarak gençlerle birlikte çalışmalar yapmıştır ve Yrd. Doç. Dr. Özden Bademci tarafından her hafta verilen süpervizyon eğitimlerine katılım göstermiştir. 2013 yılında proje kapsamında SOYAÇ ve İstanbul Kalkınma Ajansı İşbirliği ile düzenlenen; “Sokakta Yaşayan Çocuklara Destek Amaçlı Yürütülen Çalışmaların Işığında: Üniversite-Toplum İşbirliği” sempozyumunda konuşmacı olarak görev almıştır. Travmatize Olmuş Gençler: ‘İlişki Kurarak Öğrenme’ adlı gözlem ve araştırma sunumunu katılımcılara sunmuştur. 

2014 yılında T.C. Maltepe Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programına kabul edilmiş, Balıkesir Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yüksek lisans kapsamında 1 yıllık stajını tamamlamıştır. Staj kapsamında açık serviste yatan hastalarla iletişim kurma ve hastalarla yapılan grup terapilerinde gözlemci olma, hasta görüşmelerine aktif olarak katılma ve gözlem yapma, süpervizyon desteği ile Bilişsel Davranışçı Terapi yaklaşımıyla bireysel görüşmeler yapma, objektif testler uygulama (MMPI kişilik testi, Catell 3A- 2A zekâ testi) görevlerinde çalışmalar yapmıştır. Yrd. Doç. Dr. Kuntay Arcan tarafından verilen 84 saatlik teorik eğitimini almış olduğu Bilişsel Davranışçı Terapi süpervizyon eğitimini tamamlamıştır. Uzmanlık tezini tamamlayarak Uzm. Klinik Psikolog olmaya hak kazanmıştır.2015 yılında kurulmuş olan Health Corner Beslenme ve Diyet Danışma Merkezi’nde 3 yıl süresince psikolog olarak görev yapmıştır.

Şu anda Balıkesir'de kendi kurmuş olduğu klinikte danışanlarına destek vermeye devam etmektedir.

ALINAN EĞİTİM VE SERTİFİKALAR
Bilişsel Davranışçı Terapi Süpervizyonu- Yrd. Doç. Dr. Kuntay Arcan (2016)
Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi (84 saat)- Yrd. Doç. Dr. Kuntay Arcan (2014-15)
Şema Terapi Eğitimi (42 saat)- Dr. Sevda Sarı Demir (2014-15)
Türk Psikolojik Çalışma ve Rehberlik Derneği- Kısa Süreli Çözüm Odaklı Danışmanlık Yaklaşımı (20 Saat)- Yrd. Doç. Dr. Nevin Dölek (2014)
Kadir Has Üniversitesi- Aile Danışmalığı Eğitimi Sertifika Programı (450 saat) (2013-14)
Kadir Has Üniversitesi- Aile Arabuluculuğu Eğitimi Sertifika Programı (50 saat) (2013-14)
Klinik Psikoloji Enstitüsü Derneği- Objektif Testler Eğitimi (2012-13)
Duygusal ve Fiziksel İstismara Maruz Kalmış Gençlerde Duygu Düzenleme: Öfke ve Şiddet- (Lisans Tezi) (2014)
“KADINLARDA YEME BOZUKLUKLARI BELİRTİLERİNİN ALGILANAN EBEVEYNLİK BİÇİMİ, DUYGU DÜZENLEME GÜÇLÜĞÜ, PSİKOLOJİK İYİ OLUŞ VE YEME TUTUMLARI İLE İLİŞKİLERİ”- (Yüksek Lisans Tezi) (2018)
Maltepe Üniversitesi- Sokakta Yaşayan Çocuklar İçin Terapötik Bakış Açısı ve Uygulamasının Tanıtılması Uluslararası Sempozyumu (Change For Traumatised Children: Therapeutic Approaches That Work For Street Children)- Dr. Felicity de Zulueta, Dr. Hilary Kennedy ve Sylvia Reyes (2012)
SOYAÇ Tarafından Verilen Eğitimler- “Krize Müdahale ve Metaforlar ile Çalışmak”- Prof. David HERPOELAERT ve Psikanalist Karel de Grote Hogeschool (2012)
“Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar” Konferansı- Kahraman Eroğlu, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı, SHÇEK İstanbul Eski İl Müdürü (2012)
SOYAÇ Tarafından Verilen Eğitimler- “Bir Dönem Sokakta Yaşamış Üç Gencin Yaşamöyküsü Üzerinden: Sokakta Yaşamaya Başlama Süreci Üzerinde Erken Dönem Anne-Çocuk İlişkisinin Etkisi” konferansı- Burcu Kılıç (2012)

UYGULAMA YETKİSİ BULUNAN KLİNİK TESTLER
MMPI, Catell 3A Zeka Testi, Catell 2A Zeka Testi, Alexander Pratik Yetenek Zeka Testi, Porteus Labirentleri Zeka Testi, Good Enough Testi, AGTE, Gesell Gelişim Testi, Peabody Resim Kelime Testi, Metropolitan Okul Olgunluk Testi, Bender Gestalt Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Draw A Person, Standardize Mini Mental Testi